Al 29 maal zijn de Studenten Welkom op de Oude Markt

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Al 29 maal zijn de Studenten Welkom op de Oude Markt” font_container=”tag:h1|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Wisten jullie dat De Oude Markt al sinds 1990 de studenten aan het begin van het academiejaar welkom heten?

In het begin had het wel een sjiekere naam: “Het Akademisch Welkomstconcert” (inderdaad, met een k). Maar het principe was hetzelfde. Welkom aan de studenten

En ieder jaar slaagden de cafés op de Oude Markt er in om er een leuk feest van te maken. En dat telkens gratis ende voor niks, want de cafébazen, onze trouwste sponsors en heel wat lokale handelaars waren zo lief om dit te betalen voor jullie.

Ondertussen hebben andere steden dit gekopieerd, al dan niet betalend. Maar bij ons blijft het gratis.

Iedere slimme student die iet of wat kan rekenen, heeft al uitgerekend dat 2016 (dit jaar) – 1990 (de eerste editie) eigenlijk 26 jaar is. Hoe komen we dan eigenlijk aan 29?
Heel simpel: We hebben ook al 3 maal een Studentenwelkom bij de start van het tweede semester georganiseerd. Want voor velen betekent dit een nieuwe start. En voor de anderen is het gewoon een feestje voor de grote eindspurt naar het einde van het jaar.

Door de jaren heen is het Studentenwelkom op de Oude Markt geëvolueerd van een pop/rock event met live bands naar een feest met DJ’s en elektronische muziek. De voorbij jaren passeerden o.a. Buscemi, Discobar Galaxie, Daan en zelfs Dimitri Vegas & Like Mike (toen ze nog niet zo huge als nu waren) de revue.

Donderdag 29 september wordt dus de eerste belangrijke dag van het academiejaar. Want dan zijn onze studenten en studentinnen welkom in Leuven op De Oude Markt, het leukste plein met de beste feestjes. En dit jaar zorgt Versuz on Tour, samen met de 35 cafés op de Oude Markt voor de nodige ambiance. We verwachten jullie dus vanaf 17u voor de aftrap van een feestelijk academiejaar (en nu met een c). Hier is alvast de volledige line-up[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”970″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”982,983,984,985,986,987,988″ img_size=”full” title=”Vorig jaar”][/vc_column][/vc_row]